Wat kost onze dienstverlening?

Deel deze post:

Goede kwaliteit tegen een lage prijs!

Om een oplossing te bieden voor eenvoudige zaken, dienen onze kosten laag te blijven. Daar hebben we ook jouw hulp bij nodig. Je procedeert in principe zelf. Dan krijg je te maken met de volgende kosten. 

Kosten Rechtfabriek

Opstellen dagvaarding vanaf € 250,- euro excl. btw. Dit geldt als proceskosten. Bij een positief vonnis worden kosten vergoed volgens een staffel.Wij voegen daarom een kopie van onze factuur bij de dagvaarding, zodat je kunt laten zien welke proceskosten je hebt gemaakt.

Kosten deurwaarder

Dagvaarding laten betekenen kost € 109,17 per adres (vastgestelde landelijke tarieven). De rekening hiervoor ontvang je zelf direct van de deurwaarder.  

Kosten kantonrechtbank

Je mag zelf bij de kantonrechtbank procederen. Dit mag voor vorderingen tot maximaal € 25.000,- incl. btw.

Bij de start van een procedure moet je griffierechten betalen aan de rechtbank. De hoogte van het griffiegeld is afhankelijk van de hoogte van de vordering, maar de kantonrechtbank hanteert zeer schappelijke tarieven (van minimaal € 83,- t/m maximaal € 996,-).  

De rekening voor het griffiegeld ontvang je zelf van de rechtbank. 

De ervaring leert dat meer dan 90% van de vorderingen bij incassozaken onder de € 8.000,- al worden betaald na het betekenen van een dagvaarding door de deurwaarder! Dus nog voor de zitting bij de kantonrechtbank. De gedaagde zal immers vaak een advocaat inhuren voor zijn verdediging. Deze kosten zijn voor de gedaagde dan zo hoog, dat betalen de beste en goedkoopste optie is. Daarbij loopt de gedaagde ook het risico dat hij wordt veroordeeld in het vonnis en dan zal hij in totaal nog meer kwijt zijn.   

Rechtfabriek Archief

Meer berichten

Voor meer informatie of een prijsopgave

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in:

Start hulp!

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in:

Vraag Advies

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in:

Het formulier is succesvol verzonden

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Werken bij de Rechtfabriek

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in: