Ben je gedagvaard?

Hou je hoofd koel.

Wij helpen je.

Start je verdediging na een dagvaarding

Je hebt zelf een dagvaarding ontvangen voor de kantonrechter. Geen paniek en hou je hoofd koel. Wij helpen je en houden het betaalbaar voor je. Daar is onze werkwijze op ingericht. Ook voor je verdediging werken wij met vaste prijzen. Je hebt nu 2 opties:

  1. Neem contact op met de eisende partij en probeer er samen uit te komen.
  2. Lukt dat niet (op tijd) dan moet je schriftelijk reageren. Dit wordt conclusie van antwoord genoemd.

LET OP: een dagvaarding heeft altijd een datum waarop de rechtbank naar de dagvaarding gaat kijken. Dat wordt de roldatum genoemd. Deze vind je op de eerste bladzijde van de dagvaarding. Jouw verweer op de dagvaarding moet voor de roldatum binnen zijn. Als je overleg met de eisende partij langer duurt, moet je wel de conclusie van antwoord inleveren. Je kunt bij de rechtbank uitstel vragen. Je krijgt dan meestal 4 weken extra tijd.

In ons kenniscentrum kun je meer leren over hoe een kantonprocedure verder gaat na de dagvaarding. En vergeet niet ons artikel over de eerste do’s en don’ts te lezen. Start vandaag nog je verdediging na een dagvaarding, dat geeft je meer tijd!

Een verdediging starten. Hoe werkt het?

Stap 1
Wat heb je nodig?
Dit hebben we nodig om een verdediging te starten?
1. de dagvaarding die je hebt ontvangen
2. indien je reeds om uitstel gevraagd hebt: de betreffende brief van de rechtbank waarin dit wordt toegekend (of niet). Daarmee is de actuele roldatum ook bij ons bekend
3. de stukken (brieven, mails, vastgelegde afspraken etc.) die je wilt gebruiken ter ontkrachting of nuancering van de producties uit de dagvaarding
4. de stukken die je wilt gebruiken als onderbouwing van de afwijzing van de vorderingen (=eisen)
5. antwoord op de vraag of je expliciet wilt verzoeken dat beide partijen gehoord worden door de rechter (in de rechtbank). Dit heet comparitie van partijen
6. indien je tegenvordering(en) wilt inbrengen: de vorderingen met de onderbouwende stukken daarvoor
Stap 1
Stap 2
Start
Je start door het aanmelden van de zaak door het formulier zo volledig en correct mogelijk in te vullen en de stukken aan te leveren.
Stap 2
Stap 3
Voorstel
Wij sturen je een voorstel met daarin de informatie over de scope van de werkzaamheden, de vaste prijs en opleverdatum. Als nodig geven we aan welke aanvullende informatie je nog moet aanleveren.
Stap 3
Stap 4
Akkoord
Jij geeft akkoord op het voorstel, verzorgt de betaling en levert eventueel de aanvullende stukken aan. Als we alles hebben gaan we aan de slag voor je.
Stap 4
Stap 5
Conclusie van Antwoord
Je ontvangt van ons de conclusie van antwoord met daarin jouw gegevens/argumenten verwerkt, gereed voor aanlevering bij de tegenpartij en de kantonrechter.
Stap 5
Stap 6
Procedure
Tot slot geven we je een gedetailleerd overzicht van de procedure, zodat je weet welke stappen nog gaan komen. We kunnen ook voor je onderhandelen.
Stap 6

We kunnen je met nog meer helpen!

We begrijpen dat zelf procederen best spannend kan zijn.
Daarom helpen we je waar we kunnen.

Wij sluiten de deal voor je

Vanaf € 199

Ben je in gesprek met de tegenpartij? Goed zo! Toch bang dat je te veel ‘weggeeft’ in de onderhandeling? Of heb je geen zin in de confrontatie? Laat ons voor je onderhandelen. Wij zorgen voor de beste deal! 

Vaststellingsovereenkomst

Vanaf € 199

Gefeliciteerd! Je hebt afspraken gemaakt met de tegenpartij. Als iedereen doet wat is afgesproken, is een rechtszaak niet meer nodig. Maar gaan ze dat wel doen? En wat doe ik als ze hun afspraken niet nakomen? Afspraken zijn afspraken. En je kunt ze juridisch formeel vastleggen. Dat noemen we een VastStellingsOvereenkomst (VSO).  Dan sta je sterker, als afspraken toch niet worden nagekomen. 

Start hulp!

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in:

Voor meer informatie of een prijsopgave

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in:

Vraag Advies

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in:

Het formulier is succesvol verzonden

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Werken bij de Rechtfabriek

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in: