Juridische hulp
bij een lopende zaak

Op zoek naar een meer betaalbaar alternatief?

Hulp bij een lopende procedure

Je hebt nog geen minnelijke oplossing kunnen vinden met de tegenpartij. Wel liggen de dagvaarding of verzoekschrift en de conclusie van antwoord er inmiddels. Misschien rijzen de kosten inmiddels de pan uit of zorgt de reactie van de tegenpartij voor een onverwachte wending en ben je er niet gerust op alles alleen te doen.

Ook in een al lopende zaak kunnen wij het maken van stukken voor je uitvoeren. Maatwerk uiteraard op basis van de stukken die er dan al liggen. Kijk in ons kenniscentrum voor meer informatie over alle kosten en onze manier van werken. Mocht je tot nu toe met een advocaat hebben gewerkt, check dan de informatie over zelf procederen op de over-ons pagina. Bedenk dat je je advocaat altijd kan blijven gebruiken om je alleen advies te geven!

De stukken van een kanton zaak op een rij:

  • de dagvaarding, hiermee daag je een tegenpartij voor de rechter
  • de conclusie van antwoord, hiermee reageer je op een dagvaarding
  • de conclusie van repliek, hiermee reageer je op de conclusie van antwoord
  • de conclusie van dupliek, hiermee reageer je op de conclusie van dupliek

Hulp bij een lopende procedure? Zo werkt het:

Stap 1
Wat heb je nodig?
1. de dagvaarding/verzoekschrift (compleet met producties)
2. de conclusie van antwoord (compleet met producties)
3. aanvullende stukken (brieven, mails, vastgelegde afspraken etc.) die je wilt gebruiken ter ontkrachting of nuancering van de producties uit de dagvaarding of conclusie van antwoord. Dit geldt ook voor de eventuele tegenvorderingen
4. eventuele bijstelling van de vorderingen, inclusief onderbouwing
5. antwoord op de vraag of je expliciet wilt verzoeken dat beide partijen gehoord worden door de rechter (in de rechtbank). Dit heet comparitie van partijen en is ook in deze fase nog een mogelijkheid
Stap 1
Stap 2
Start
Je start door het ons de relevante stukken van de zaak te sturen van de zaak en het formulier zo volledig en correct mogelijk in te vullen:
Stap 2
Stap 3
Voorstel
Wij sturen je een voorstel met daarin de informatie over de scope van de werkzaamheden, de vaste prijs en opleverdatum. Als nodig geven we aan welke aanvullende informatie je nog moet aanleveren.
Stap 3
Stap 4
Akkoord
Jij geeft akkoord op het voorstel, verzorgt de betaling en levert eventueel de aanvullende stukken aan. Alles we alles hebben gaan we voor je aan de slag.
Stap 4
Stap 5
Conclusie van repliek / dupliek
Wij leveren jou een conclusie van repliek/dupliek met daarin jou tegenargumenten verwerkt, gereed voor aanlevering bij de kantonrechter en de tegenpartij.
Stap 5
Stap 6
Vervolg
Na het aanleveren van de documenten geven je een overzicht van de procedure, zodat je weet welke stappen nog gaan komen. We kunnen ook voor je onderhandelen. Kijk hier voor meer informatie.
Stap 6

We kunnen je met nog meer helpen!

We begrijpen dat zelf procederen best spannend kan zijn.
Daarom helpen we je waar we kunnen.

Wij sluiten de deal voor je

Ben je in gesprek met de tegenpartij? Goed zo! Toch bang dat je te veel ‘weggeeft’ in de onderhandeling? Of heb je geen zin in de confrontatie? Laat ons voor je onderhandelen. Wij zorgen voor de beste deal! 

Vaststellingsovereenkomst

Gefeliciteerd! Je hebt afspraken gemaakt met de tegenpartij. Als iedereen doet wat is afgesproken, is een rechtszaak niet meer nodig. Maar gaan ze dat wel doen? En wat doe ik als ze hun afspraken niet nakomen? Afspraken zijn afspraken. En je kunt ze juridisch formeel vastleggen. Dat noemen we een VastStellingsOvereenkomst (VSO).  Dan sta je sterker, als afspraken toch niet worden nagekomen. 

Start hulp!

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in:

Voor meer informatie of een prijsopgave

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in:

Vraag Advies

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in:

Het formulier is succesvol verzonden

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Werken bij de Rechtfabriek

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in: