Formele brief opstellen

Stuur een laatste waarschuwing...

Een formele brief als laatste waarschuwing

Ben je nog niet toe aan een zaak starten? Stuur een formele brief. Vreemde ogen dwingen. Rustig, beleefd maar zeer duidelijk taalgebruik. Een professionele brief vanuit een derde partij werkt uitstekend als laatste waarschuwing. Met als doel dat er beweging komt in het overleg, of dat dat juist op gang komt. In overleg met het begin van de concept dagvaarding bijgevoegd.

Wij stellen op jouw aangeven een formele brief op en presenteren ons daarin als de partij die jou begeleidt in het conflict (dat geeft legitimatie om de brief te sturen).

Lees in ons kenniscentrum meer over de mogelijkheden om zelf te procederen of hoe het verder gaat nadat je toch een zaak hebt gestart.

Ons een formele brief laten opstellen. Hoe werkt het?

Stap 1
Wat heb je nodig?
1. jouw omschrijving van het conflict dat er ligt en wat je van de tegenpartij vraagt
2. Naam, adres, woonplaats van de ontvanger van de brief (tegenpartij) en het bijbehorende e-mailadres
3. de laatste 3 e-mail of app wisselingen met de tegenpartij over het conflict. Dit gebruiken wij om in de brief aan te refereren
4. antwoord op de vraag of je als volgende stap een dagvaarding of verzoekschrift wil inzetten. Dit zal als consequentie in de brief worden opgenomen.
Stap 1
Stap 2
Start
Je start door het ons de relevante stukken van de zaak te sturen van de zaak en het formulier zo volledig en correct mogelijk in te vullen.
Stap 2
Stap 3
Voorstel
Wij sturen je een voorstel met daarin de informatie over de scope van de werkzaamheden, de vaste prijs en opleverdatum. Als nodig geven we aan welke aanvullende informatie je nog moet aanleveren.
Stap 3
Stap 4
Akkoord
Jij geeft akkoord op het voorstel, verzorgt de betaling en levert eventueel de aanvullende stukken aan. Als we alles hebben gaan we aan de slag voor je.
Stap 4
Stap 5
Brief
Je ontvangt van ons de brief in concept vorm
Na een revisie ronde passen wij de brief aan op basis van jouw feedback en versturen de brief naar de tegenpartij per e-mail. Optioneel aangetekend.
Jij ontvang een kopie van de brief voor je eigen administratie plus een bevestiging van het versturen van de brief naar de tegenpartij.
Stap 5
Stap 6
Reactie
Eventuele reactie(s) op de brief sturen we door naar jou om op te volgen. Als je wilt kunnen we ook voor je onderhandelen.
Stap 6

We kunnen je met nog meer helpen!

We begrijpen dat zelf procederen best spannend kan zijn.
Daarom helpen we je waar we kunnen.

Een Zaak Starten

Vanaf € 250

Wij helpen jou direct met het starten van een procedure om je recht te halen!

Wij sluiten de deal voor je

Vanaf € 199

Ben je in gesprek met de tegenpartij? Goed zo! Toch bang dat je te veel ‘weggeeft’ in de onderhandeling? Of heb je geen zin in de confrontatie? Laat ons voor je onderhandelen. Wij zorgen voor de beste deal! 

Start hulp!

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in:

Voor meer informatie of een prijsopgave

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in:

Vraag Advies

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in:

Het formulier is succesvol verzonden

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Werken bij de Rechtfabriek

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in: