Over Rechtfabriek

Ons Verhaal

Je kent het wel. Het was echt beter om een advocaat in de arm te nemen. Dus je zocht een gerenommeerd bureau uit. Stelde je vertrouwen in de man tegenover je. Besprak wat hij de beste volgende stap vond. En betaalde de voorschotnota. En de volgende factuur van een dag werk, toen hij je dossier had aangelegd en de stukken had gelezen.

In 2020 hebben we het zelf eens anders aangepakt en voor het conflict waar we in zaten zelf een dagvaarding opgesteld. En wat bleek? Van alle kanten kregen we hulp (van de rechtbank, de deurwaarder, een bevriende jurist), bleek het proces bij de kantonrechter goed te begrijpen en had de dreigende rechtszaak en enorme positieve impact op het conflict. Alleen die stukken schrijven, dat bleek een hele klus. En daarmee was het idee voor Rechtfabriek geboren.

Rechtfabriek is een initiatief voor en door mensen die het helemaal zat zijn dat het zóveel kost om je recht te halen. Dat je van tevoren nooit weet waar je aan toe bent, want een advocaat werkt tegen een (hoog) uurtarief en je moet maar zien hoeveel tijd hij nodig heeft. Dat je uiteindelijk hoopt dat in de juridische tekst inderdaad staat wat je besproken hebt. Terwijl jij gewoon snel een oplossing wilt. Of je nou ondernemer, ZZP’er of particulier bent.

Onze droom is dat we jou als niet-jurist sterker kunnen maken in het juridische systeem. Zodat je zelf je recht kan halen. Dat doen we door ons te specialiseren in het opstellen van processtukken voor de kantonrechter. Goed en goedkoop. Zo brengen we Recht binnen Handbereik. En helpen we jou om zelf je conflict op te lossen. 

Zelf Procederen

Rechtfabriek is er voor diegenen die zelf durven te procederen bij de rechtbank om een vonnis te verkrijgen. Want als je er samen niet uit komt, kun je altijd een zaak beginnen. Sterker nog, onderzoek laat zien dat als je een zaak start de kans meer dan 90% is dat je er met een voor jou acceptabele oplossing uit komt!

Particulieren en bedrijven doen tegenwoordig veel zelf zoals digitaal boekhouden, het werken met social media en de belastingen, behalve procederen bij de rechtbank. 

Toch is zelf procederen bij een rechtbank erg eenvoudig en helemaal niet duur. Het is de goedkoopste manier om een vonnis te halen en geeft je daarmee veel zekerheid om je recht, of geld, te halen. Kijk hier hoe je eenvoudig een zaak kunt starten met ons.

Ben je zelf gedagvaard? Geen paniek. Hou je hoofd koel. Ook dan helpen we je. Door snel en makkelijk een verweer opstellen. Of voor je te onderhandelen om te kijken of een snelle oplossing met de tegenpartij mogelijk is. 

Wij zorgen ervoor dat we jouw zaak onder woorden brengen in de juiste taal en onderbouwen met de juiste argumenten. Dat de verwijzingen naar het Burgerlijk Wetboek en relevante artikelen voor jurisprudentie correct zijn. Zodat je boosheid en frustratie niet in de stukken komen en dus niet tegen je gaan werken. Check ook vooral onze eerste do’s en don’ts.

Wij zijn gespecialiseerd in het opstellen van procedurele stukken voor de kantonrechter. Doordat we specialist zijn, zijn we goedkoper en beter dan partijen die alles aanbieden. Ook als je eerst een formele brief wilt sturen voor je een zaak kun je terecht bij ons.

Hiermee wil Rechtfabriek het mogelijk maken om ook voor eenvoudige, kleine zaken een rechter in te schakelen. Zo maken we de rechtspraak weer een beetje toegankelijker en krijg jij een goede oplossing. Recht binnen handbereik.

Het team van Rechtfabriek bestaat vooral uit super gemotiveerde talentvolle studenten

De juristen van morgen maken jouw dagvaarding vandaag!

Wij werken met veel aspirant juristen van diverse Universiteiten en rechtenfaculteiten in Nederland en kijken wie qua expertise het best past bij jouw zaak. De mensen met wie wij werken zijn allemaal erg gedreven om zich te bewijzen in dit vak. Juridisch medewerker bij Rechtfabriek word je niet zomaar. Wij selecteren streng en stellen hoge eisen aan onze mensen als ze voor jou aan het werk zijn.

Hiermee hebben zij naast studeren de geweldige mogelijkheid om ervaring op te doen en het levert extra inkomsten op! Zo werken zij al in specifieke rechtsgebieden zodat ze praktijk ervaring opdoen in hun specialisme. Uiteraard zorgen we voor borging van de kwaliteit, zodat je er altijd zeker van bent dat je een dagvaarding krijgt die door de rechtbank geaccepteerd wordt.

Daarnaast werken we samen met ervaren juristen voor kwaliteitsbewaking op de meer complexe zaken.

Werken voor de rechtfabriek

Ben je zelfstandig praktiserend jurist of student bij een van onze partners of universiteiten, dan ligt hier de kans om jouw schoorsteen financieel te laten roken en meer ervaring op te doen op juridisch gebied. Wij bieden een professionele werkomgeving en een daarbij passende beloning. Daarvoor stellen we stevige eisen aan werkhouding en inzet. Werken als jurist bij Rechtfabriek is niet voor iedereen, maar het kan je zomaar een vliegende start in je werk als jurist geven. Ben je laatste jaars bachelor of masterstudent en heb je al laten zien dat je (relevant) breder kijkt dan alleen je studie dan horen wij graag van je!

Als wij jouw formulier binnen hebben, kijken we of we denken dat je de power in huis hebt om in ons team te passen. Onderdeel van de procedure is in ieder geval een interview en bespreking van een voorbereide casus. Bij een ‘GO’ sturen wij je een eenvoudige overeenkomst die zaken regelt over de geheimhouding, vertrouwelijkheid, privacy van de dossiers t.o.v. je eigen taak.

Betaling voor jouw werkzaamheden doen wij direct na levering. Dit gebeurt via een Payrollbedrijf, zodat je weet dat alles goed geregeld is en jij voor jouw eigen administratie een afschrift hebt.  

Veelgestelde vragen (FAQ)

Contact

Wij werken zoveel mogelijk via e-mail en hebben geen informatienummer. Als het nodig is zal de behandelaar telefonisch contact met je zoeken als zaken enkel op die manier kunnen worden opgelost. Per e-mail werken helpt om je zaak te structureren. Iemand die de telefoon opneemt kost ook weer geld en kan je vaak niet helpen. Dus… Let’s go digital!

Rechtfabriek is een handelsnaam van REBIHA B.V.

Werken bij de Rechtfabriek

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in:

Voor meer informatie of een prijsopgave

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in:

Start hulp!

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in:

Vraag Advies

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in:

Het formulier is succesvol verzonden

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.